A zord időjárási viszonyok miatt a pest megyei rendőrök próbálnak segíteni az idős embereken, mint a Police.hu-n megjelent közleményükben írják: a helyi mezőőrökkel és közterület-felügyelőkkel együtt rendszeresen, visszatérően bejárják azokat az általuk ismert külterületi helyeket, ahol egyedülálló, idős emberek élnek.

A rendőrök azt ellenőrzik, hogy az ott élők biztonsággal el tudják-e látni magukat korukra és egészségi állapotukra tekintettel, különös figyelemmel a hideg időjárásban jelentkező veszélyekre. Megelőzési tanácsokkal felhívják figyelmüket a jellemző bűnelkövetési módokra, az áldozattá válás elkerülése érdekében bűnmegelőzési szórólapot is osztanak. Amennyiben az ellenőrzések során a rendőrök segítséget igénylő személlyel találkoznak, soron kívül megteszik a szükséges intézkedéseket, és jelzéssel élnek az illetékes önkormányzatok, szociális ellátást biztosító intézmények felé - áll a közleményben.

Azonban azokkal is megpróbálnak törődni, akiknek lakhelyét nem ismerik, ezért arra kérik az embereket, hogy amennyiben segítségre szoruló személyről szereznek tudomást, úgy azt haladéktalanul jelezzék a területileg illetékes rendőri szervnek, vagy hívják a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Az idei télen már 81-en fagytak meg vagy hűltek ki egy felmérés szerint.

A fotó forrása: Police.hu.