A vádirat szerint Bielek Péter összejátszott a hulladéklerakó metánmentesítésére kiírt pályázat nyertes cégének vezetőjével, így az indokolt 300 millió forintnál 200 millió forinttal többet kapott a munkáért. A volt vezérigazgatót és két társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja az ügyészség, míg egy negyedik embert különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással is megvádoltak - hangzott el az m1 esti Híradójában.

A főügyészség szerint az FKF Zrt. akkori vezérigazgatója és a munkát végző kft. ügyvezetői tisztában voltak azzal, hogy a megrendelésben szereplő összeg jelentősen meghaladja a tényleges költségeket, mert egy 2008-ban készült műszaki felmérés szerint a beruházás legfeljebb 300 millió forintba került volna.

A Magyar Nemzet tavaly decemberben arról írt, hogy Bielek Péter a győztes pályázóval 2009 júniusában kötött szerződést. A közterület-fenntartó 448,5 millió forint plusz áfát fizetett a kft.-nek, amely kifizette alvállalkozóit, majd 194 millió forintot utalt át a projektben addig sehol nem szereplő N Market Kft.-nek. Az összeget a nyíregyházi cég sikkasztással gyanúsított ügyvezetője vette fel, majd azzal a sajátjaként rendelkezett.

QP | Quality Placement