Emiatt fontos, hogy az Együtt, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum, azaz "az új pólus" önálló listát állítson. Az a párt, amely senkivel nem működik együtt listán, senkivel nem működik együtt az egyéni választókerületekben, nem érti a 2018-as választás jelentőségét - hangsúlyozzák az Együtt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében, amelyben arról tájékoztattak, hogy választási kampánystábképzést tartottak 106 egyéni jelöltjüknek és kampánystábjaiknak.

A közleményben beszámoltak arról, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke a képzés szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondták, 40 körzetben már el is indult az egyéni jelöltek kampánya, szórólapokat, saját újságokat és más eszközöket használva.

A 200 fő részvételével tartott képzésen szó volt a Római-part ügyében kezdeményezett népszavazásról, és hogy az Együtt már hétfőn megkezdi az aláírásgyűjtést.

A párt vezetői örülnek annak, hogy teljes ellenzéki együttműködés valósult meg Budapesten ebben a fontos, környezetkárosító ügyben. Ez főpróbája a 2018 tavaszi, felelős együttműködésnek is - olvasható a közleményben.