Ugyan az ajánlásgyűjtési időszak lezárultával minden kiadott ívet vissza kellett volna szolgáltatni az illetékes választási irodának, ez egyik főpolgármester-jelöltnek sem sikerült maradéktalanul a megadott határidőig - derül ki a Fővárosi Választási Bizottság határozataiból, melyet az Azonnali szúrt ki.

Az egyéni jelöltek szeptember 9-ig gyűjthettek aláírásokat az önkormányzati választáson való elinduláshoz. Innentől kezdve pedig az összes ívet le kellett adniuk másnapig, ha pedig valaki ezt elmulasztotta - hiába volt üres az adott táblázat - bírságra számíthat.

A legkevesebbet a Fidesz-KDNP jelöltjének, Tarlós Istvánnak a stábja hibázott: 1500 felvett ívből csak egyet nem vittek vissza, amiért ezer forintos büntetést kapnak. A Munkáspárt főpolgármester-jelöltje, Thürmer Gyula ugyanígy egy papírral mulasztott az 1300-ból, a bírsága tehát ugyanekkora.

Berki Krisztián celeb főpolgármester-jelölt huszonhárom ívet nem adott le az 1250-ből, ami huszonháromezres bírságot jelent. Míg Karácsony Gergely összellenzéki induló a 9000 dokumentumból negyvenhárom ívvel mulasztott, így 43 ezer forintot kell majd fizetniük.

A legnagyobb bírságot Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta: az 1500 ívből hetvennyolcat nem adtak vissza, ami 78 ezer forintos bírságot ért neki.