Súlyos atrocitás érte az ATV egyik tudósítóját, Szalai Pétert vasárnap reggel Pécsen, amikor arról szeretett volna forgatni, hogy egy pécsi önkormányzati irodában feltételezhetően szavazatokért cserébe ételcsomagokat osztanak a helyi választópolgárok között - írja az Index.

Szalai Péter a portálnak azt mondta: "három nagyobb darab" ember bántalmazta őt és Gyimesi Gábort, a Jobbik önkormányzati képviselőjét, akik azután szerettek volna bejutni a pécsi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helyiségbe, hogy megtudták, többen is csomagokkal térnek ki onnan.

Miután az ajtóban útjukat állták, a politikust a falhoz szorították, a riportert többször megütötték, megfenyegették, kameráját pedig megpróbálták elvenni, kicsavarni a kezéből. t. Az ATV-s tudósítónak 100 ezer forintot meghaladó kára keletkezett. Szalai Péter azt is elmondta, hogy helyszínen rendőri intézkedés történt, a feljelentésen még gondolkodik. "Hosszú ideje vagyok a pályán. Még a 2006-os eseményeknél sem vertek meg. Elképesztőnek gondolom, hogy mindez egy önkormányzati helyiségben történt meg" - mondta a riporter.