Az Élőlánc Magyarországért a hét közepén tájékoztatta az MTI-t arról, hogy képviselőjelöltjüktől, Léhmann György ügyvédtől Siófokon elloptak 70, összesen 560 magánszemély adatával és aláírásával kitöltött ajánlóívet. Az ajánlóívek irodájában, zárt helyiségben, a táskájában voltak.

A "súlyos és visszafordíthatatlan választási hátrány mellett" több mint 3,5 millió forintos kár érte az Élőlánc Magyarországért pártot és képviselőjelöltjét, az ajánlóívek ugyanis szigorú számadású, sorszámozott dokumentumok, amelyek "büntetési értékét" a választási iroda darabonként 50 750 forintban állapította meg - írták a közleményben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte: a siófoki rendőrkapitányság lopás bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség több információt nem hoz nyilvánosságra.

Az Élőlánc Magyarországért szombati közlése szerint Léhmann György "folytatja, és megpróbálja a lehetetlent - újra összegyűjteni a szükséges ajánlást három nap alatt".