Több érdekes interjút is rögzítettünk a Napi.hu és a Napi Gazdaság emlékezetes konferenciáján, ahol Matolcsy György jegybankelnöknek alaposan sikerült meglepnie bejelentéseivel a hallgatóságot. (Az MNB-elnök Olli Rehn uniós pénzügyi biztos lemondásra, a négy nagy hitelminősítőt pedig arra szólította fel, hogy kezdjenek tárgyalásokat a magyar kormánnyal Magyarország felminősítéséről - az ezt dokumentáló vágatlan videót cikkünk végén találja, ahol 26:40-től láthatók, hallhatók az ominózus mondatok.)

A fenti videóban Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke egyebek közt arról beszél, hogy milyen Siemens-projektet bukott el Magyarország, illetve mitől lehetne vonzóbb Magyarország a német befektetők számára.

Kisgergely Kornél, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára (2:55-től) a magyar gazdaság növekedési lehetőségeiről, növekedési hitelprogram (nhp) hatásairól, kockázatairól, az államkötvény-kibocsátási tervekről, a tapering várható hazai következményeiről nyilatkozott a Napi.hu-nak.

Lambert Zoltán, a WTS Klient partnere (7:19-től) a tanácsadó cég adórendszer módosítására vonatkozó javaslatait ismerteti, illetve úgy látja, a multik a volt NAV-alkalmazott által kirobbantott áfacsalási botrányban nem lehettek főszereplők.

Soltész Gergő, az FHB Bank vezérigazgatója (09:21-től) az nhp-val kapcsolatos banki, hitelezési tapasztalatokat osztotta meg, illetve a program második körének előnyeiről beszél.

És - ahogy ígértük - itt nézhető újra a nevezetes Matolcsy-videó: