A segélyszervezet idén is megszervezi a hagyományos adventi-karácsonyi karitatív akcióját. December 19. és 23. között minden nap 11 órától önkéntesek, támogatók és a segélyszervezet munkatársai ételt osztanak hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családoknak Budapesten, a XXI. kerületi Kossuth Lajos utcában. Az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat.

A segélyszervezet külön figyelmet szentel a jelenleg is fennálló járványhelyzetnek. A többi között a szigorú szabályok szerinti ültetési rend, a maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás is a résztvevők biztonságát szolgálja.

Az első napon a segélyakcióba önkéntesként bekapcsolódik Rab Edina táncművész, Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszó és Kardos Eszter színésznő.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves, rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni. Az adományvonalra egy hívás 250 forint, így négy hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak.