Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az átvonult hidegfront mögött késő estig az északnyugati szelet még többfelé kísérhetik viharos lökések. Erősen viharos, 90-110 kilométer/órás széllökéseknek már kicsi az esélye, de a Dunántúl keleti részén, a főváros tág környezetében, valamint az Alföld déli felén még előfordulhatnak 70-90 kilométer/órás szélmaximumok.

Egy-egy 60-70 kilométer/óra körüli széllökés máshol sem kizárt, de összességében nem lesz jellemző. A magasan fekvő helyeken szintén kell számítani viharos széllökésekre, de egyre csökkenő eséllyel.

QP | Quality Placement

Éjszakára mindenütt veszít erejéből a szél, de néhol még ekkor sem kizárt viharos szél.

Hétfőn napközben már csak az Észak-Dunántúlon lesznek 70-80 kilométer/órát elérő széllökések. A viharos szél veszélye miatt hétfőre már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére.

Az előrejelzés szerint hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, de futó zápor bárhol előfordulhat. Az Északi-középhegység magasabb csúcsain hózápor sem kizárt. A minimumhőmérséklet általában 0-6 fok között alakul, de az észak-borsodi szélvédettebb völgyekben gyenge fagy is lehet. A nappali maximumok általában 10 fok körül alakulnak.