A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a Völner-Schadl-ügyben összesen három személy van letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik. Korábban, február elején még hatan voltak letartóztatásban, vagyis most három személynél nem tartották szükségesnek a további kényszerintézkedést - írja az rtl.hu

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint Schadl György a letartóztatottak között van, ezt korábban – az ügyészség indítványának megfelelően – május 8-ig hosszabbították meg. Nem tudni, ki a másik két fogvatartott, egy személyről lehetett még korábban tudni, hogy letartóztatták, a felvételeken gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbert volt az. Nem világos, hogy ő, valamint a végrehajtói kar elnökének sofőrje most szabadlábon van-e.

Völner Pál államtitkár ellen tavaly decemberben indítottak eljárást, mert három éven keresztül rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől azért, hogy elintézzen neki bizonyos ügyeket, egyebek mellett végrehajtói kinevezéseket. Összesen 83 millió forint kenőpénzt fogadhatott el.  Schadl György – a parlament mentelmi bizottsága elé került dokumentum szerint – összesen 880 millió forintot kapott az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

A korrupciós ügyben több miniszter és államtitkár neve is előkerült már