A vállalat adózott eredménye 2,28 milliárd forint volt tavaly, ami 159 százalékos növekedés 2019-hez képest.

A Poli-Farbe életében tavaly nagy mértékű forgalmi és profitábilis boom következett be, ami megismételhetetlen. Mindezt a koronavírus-járvány első hullámában bevezetett szigorú korlátozásokkal magyarázta, hiszen akkor a szakma és a lakosság részéről is megnőtt a festékipari termékek iránti kereslet - mondta Szabó Antal,

Szabó azt is bejelentette, hogy év végén visszalép a napi operatív munkavégzéstől, 2022. január 1-jétől tiszteletbeli elnökként, alapítóként valamint tanácsadóként lesz jelen a Poli-Farbe és a Sniezka-csoport (amelyhez a Poli-Farbe 2019-ben csatlakozott) életében. Feladatai közé tartozik például a vállalati stratégia kidolgozása és a Poli-Farbe partneri, üzleti kapcsolatainak ápolása.

2019 februárjában írtak alá együttműködési megállapodást a lengyel FFiL Sniezka SA-val, amelynek alapján a magyar vállalat üzletrészeinek 80 százaléka a Sniezka-csoporthoz került, 20 százaléka a magyar tulajdonosok kezében maradt. A Sniezka meghatározó festékpiaci szereplő Lengyelországban, Magyarországon és Ukrajnában, de jelen van Fehéroroszországban is. Európa 25 legnagyobb festékgyártója közé tartozik, évente mintegy 190 millió kilogramm terméket állít elő, és 1400 embert foglalkoztat.

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. családi vállalkozásból nőtte ki magát, több mint 30 éve a magyar festékpiac meghatározó szereplője.

Az idei első fél évben a festékpiac visszatért a koronavírus-járvány előtti működéséhez. A nemzetközi cégcsoport árbevétele az első hat hónapban meghaladta 2019 azonos időszakának adatait, de elmaradt a tavalyi, a pandémia hatására kialakult "felújítási boom" alatt elért rekordszinttől. Az év első hat hónapjában a csoport konszolidált nettó nyeresége 39,0 millió złoty (mintegy 3,1 milliárd forint) volt, amely 25,6 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától.

A 2020-hoz képest bekövetkezett profitcsökkenés részben a magas bázis következménye, de negatívan befolyásolta a profitabilitást a festékek és lakkok, valamint a csomagolások gyártásához szükséges alapanyagok árának korábban nem tapasztalt, jelentős, több tíz százalékos növekedése is.

Január 1-jétől az ügyvezetői igazgatói posztot Kovács Bernadett és Nagy Armand tölti majd be. Kovács Bernadett felel a kereskedelemért és a marketingért, Nagy Armand pedig többek között a termelésért, a beszerzésért, míg a gazdasági, pénzügyi területet és a HR-t közöse igazgatják - írta az MTI.