A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladatok közé tartozik a tábor infrastrukturális fejlesztési munkáinak teljes körű tervezése, kivitelezése. Fel kell újítani a 339 négyzetméteres apartman házat, fel kell állítani 40 szállás-sátrat, amelyben egyenként 20-an lakhatnak, és egy 800 fős rendezvény sátor, valamint a hét vizesblokk is a projekt része.

A nyertessel január 25-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a LATEREX Építő Zrt. is.

A Napi.hu február elején írt arról, hogy a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. (Mészáros Lőrinc és gyermekeinek a cége), valamint a nagykanizsai Szabadics Építőipari Zrt. folytathatja a Zánkai Erzsébet-tábor felújítását, nettó 1 milliárd 261 millió forintért. Ez a két cég itt már nyert egy több mint 16 milliárdos megbízást 2019 szeptemberében. Az akkori nyertes ár 6 milliárd forinttal volt több a becsülthöz képest. A zánkai és a fonyódligeti Erzsébet táborok felújítására eredetileg 11,4 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, ezt előbb 3,5 milliárddal, majd pedig 800 millió forinttal növelte. A fonyódligeti első tender eredménytelen lett