A listán szerepel - egyebek mellett - 660 darab teljes értékű, GPS-el bővített jeladó készlet, ugyanennyi házi bázisállomás (ez közvetíti a jeleket a rendőrségnek) továbbá 165 darab két részből álló jeladó készlet és az újrahasználhatósághoz szükséges eszközök is.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben online nyomon követési rendszer termékek szállításból és/vagy biztonságtechnikai rendszer termékek szállításából és/vagy műveletirányítási rendszer termékek szállításából legalább nettó 200 millió forint árbevétele származott. Az ajánlatok beadási határideje augusztus 11.

A rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu így jellemzi az elektronikus házi őrizetet: a rendőrség 2013. május 15-e óta elektronikus nyomkövető eszközzel is felügyelheti a házi őrizetbe helyezett gyanúsítottak mozgását. A bíróság egy büntetőeljárás eredményes lefolytatásához többféle kényszerintézkedést rendelhet el a gyanúsítottakkal szemben. Ezek egyike a házi őrizet, amikor a gyanúsított a bíróság által kijelölt lakást vagy házat és az ahhoz tartozó bekerített területet csak a bíróság engedélyével hagyhatja el.

A lábra felcsatolható eszköz két lépcsőben képes ellenőrizni a gyanúsítottat. Első körben a kijelölt lakásban van egy beltéri egység, amely előzetes jelzést küld a megyei rendőr-főkapitányságok tevékenységirányítási központjába, egy számítógépre, amikor az őrizetes elhagyja a kijelölt területet. A felszerelt eszköz ilyenkor vibrálással jelez a gyanúsítottnak is. Ezek után a nyomkövető másodpercek alatt átáll GPS-jeladásra, amellyel a rendőrség pontosan azonosítani tudja a házi őrizetes aktuális tartózkodási helyét, követni tudja mozgását.

A riasztással egyidejűleg járőrt küldenek a helyszínre. Ha valaki el akarja távolítani magáról az eszközt, az rögtön jelez a központnak és ezt teszi akkor is, amikor a felcsatolt nyomkövető akkumulátora merülni kezd.