A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Volánbusz Közlekedési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata a vezérlő szoftver, a hangrendszer, és a szerver szállítása mellett a kábelezés is. Emellett telepíteni kell egy beltéri és egy kültéri utastájékoztató táblát, a 7 kocsiállás mindegyikéhez kijelzőt, és 5 jármű fedélzeti egységet is.

A nyertessel január 26-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Érvénytelen ajánlatot tett a közbeszerzésen a 99999 Informatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Napi.hu február 4-én írt arról, hogy egyedüli ajánlattevőként a 4iG Nyrt. szállíthat 40 darab, mozgás közbeni mérésre is hitelesített járműsebesség-mérő berendezést az ORFK-nak, nettó 296 millió forintért. (Egy traffipax ára így 7,4 millió forint.)

Ugyan ezen a napon arról is hírt adtunk, hogy az MVM Zrt. bejelentés alapján az állami telekommunikációs infrastruktúrát birtokló cég megvásárlásával akadhatott valami gond. Mindez azonban sem a 4iG Nyrt.-nek a magyar állammal kötött apport-megállapodását nem érinti, sem pedig az AH Zrt.-nek az MVM Net Zrt. megszerzésére vonatkozó ügyletében nem okoz (időbeli csúszáson kívül) változást.