Hárman pályáztak, s mindhárom céggel keretmegállapodást kötött a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. vasúti hidak és acélszerkezetek felújítására. A munkáért két év alatt - áfa nélkül - 5,764 milliárd forint juthat a három pályázónak, a Simicska Lajos üzletemberhez köthető Közgép Zrt.-nek, a Hídépítő Zrt. egykori tulajdonosai által alapított A-Híd Építő Zrt.-nek és az osztrák Strabag AG érdekeltségében lévő Strabag-MML Kft.-nek - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (Tenders Electronic Daily). A megállapodás tervezett keretösszege is 5,764 milliárd forint volt, az eljárás eredményéről június közepén döntött az állami vasúttársaság. A nyolc csomagra osztott munkákra csak egyben lehetett jelentkezni, részajánlatot az egyes hidakra nem lehetett tenni. A befejezés határideje 2014 június vége.

A MÁV az előző kétéves keretmegállapodását a vasúti hidak és acélszerkezetek felújítására és állagmegóvására 2011. augusztus elsején írta alá a szintén nyertes Közgéppel és az A-Híddal, a keretösszeg nettó 4,56 milliárd forint volt. Azon a közbeszerzésen a két nyertes mellett még három részvételi jelentkezés is érkezett a vasúttársasághoz, de azokat érvénytelennek nyilvánították. Így érvénytelenítették a Hídfelújítás 2011 Konzorcium (amelynek tagja volt a Porr Építési Kft., a Jakosa Építő Kft. és a Kevefém Ipari Szolgáltató Kft.), a Swietelsky Vasúttechnika Kft., valamint a Magyar Aszfalt Kft. jelentkezését.

A MÁV idei közbeszerzésén a három nyertes mellett sok társaság vélhetően nem is tudott volna indulni, ugyanis feltétel volt - többek között -, hogy az elmúlt öt évben rendelkezniük kell már teljesített szerződésből legalább összesen 4,6 milliárd forint értékű, acél szerkezetű híd építésére vagy felújítására, illetve híd acélszerkezet gyártására, szerelésére szóló referenciával. Ezek között szerepelnie kellett legalább egy acél szerkezetű híd bontásának, egy acél híd építésének vagy felújításának, egy vasbeton szerkezetű híd felszerkezetének építésének vagy felújításának, egy acél folyami híd felszerkezetének gyártásának vagy szerelésének, illetve ilyen folyami híd "a vízállástól független technológiával" történő építésének vagy felújításának.

A tervezett felújítások vasútvonalanként (2013-2014):

I. csomag
Felsőzsolca-Hidasnémeti vasútvonal, Vadász patak híd átépítése
Felsőzsolca-Hidasnémeti, Garadna patak híd átépítése

II. csomag
Galgamácsa-Ipolytarnóc, Feketevíz I. és II. híd átépítése
Drégelypalánk-Balassagyarmat, Hévizi és Nyírjes patakoknál acélszerkezet-csere

III. csomag
Tiszafüred-Poroszló, Tisza ártéri híd szerkezete korrózióvédelme

IV. csomag
Szekszárd-Bátaszék, áteresz építése és két vasúti híd felújítása

V. csomag
Püspökladány-Biharkeresztes, Berettyó-híd átépítése

VI. csomag
Bátaszék-Baja, Bajai Duna híd pillérvédeleme

VII. csomag
Kőbánya-Felső - Angyalföld-elágazás, Kerepesi úti acélhíd (jobb vágány)

VIII. csomag
Csongrád-Szentes, csongrádi Tisza híd mázolása