A nyílt tender eredményét a két ajánlatkérő, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., valamint a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt megnevezése a következő: „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Duna-Tisza közi régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre”. A fejlesztés során a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás települései részére az egységes minőségű hulladékgazdálkodási rendszer megteremtése a cél, amelyhez szükséges edény-, jármű-, és gépbeszerzés, valamint a meglévő hulladékgazdálkodási létesítmények fejlesztése is.

A fejlesztés eredményeként a kezelt hulladék, valamint a kinyerhető haszonanyag mennyisége nő. Ennek a folyamatnak köszönhetően a lerakással ártalmatlanított hulladék mennyisége viszont csökken. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyertessel március 25-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők.

Indult még a közbeszerzésen a Strabag Generálépítő Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. tulajdonosa 2019. július 30. óta Szíjj László. A cég 2020-ban nettó 12 milliárd 187 millió forint árbevétel mellett 212 millió forint adózás előtti eredményt ért el.