A Synlab cégbíróságon leadott anyagai szerint a három cégért, több részletekben 4 milliárd forintot is meghaladó összeget fizetett a Synlab csoport. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy 75 százalék ára több mint 3 milliárd forint volt és azóta a maradék 25 százalékot is megvásárolta. (Nyíri Viktor a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2013-as rangsorában 12 milliárd forintra becsült vagyonával az 51. helyett foglalta el.)

2014 januártól immár egy szervezetben működő cégek Magyarországon 60 telephelyen, több mint 600 főt foglalkoztatnak. Az egyesült cég így a humán laboratóriumi diagnosztika szinte minden területén országos szerephez jutott. A Synlab Hungary a cégadatok szerint 1998-ban alakult a Prodia Diagnosztikai Zrt. átalakulásával. A cégfelvásárlási folyamat 2012 őszén indult a Laboratórium Kft., a Genoid és a Spectromass Analitikai Laboratórium Kft. 75-75 százalékos részesedésének megvételével - a maradék 25 százalékot egy évvel később vásárolták meg, a cégek összeolvadására pedig tavaly év végén került sor. (Megkerestük a magyar Synlab két ügyvezetőjét is, de egyikük sem kívánt válaszolni a Napi.hu kérdéseire.)

A Synlab Hungary tulajdonosa a német cég ausztriai leányvállalata a Synlab Holding Gmbh. A cég honlapján szereplő nyilatkozat szerint a "2014. január 1-től a Laboratórium Kft. és a Genoid Kft. jogfolytonosan beolvadt a Synlab Hungary Kft.-be, így immár közös név alatt, erőit egyesítve működik tovább jelenlegi és jövőbeli partnerei minél hatékonyabb, európai színvonalú kiszolgálása érdekében". A Synlab Európa legnagyobb laborhálózatává kíván válni. 2012-ben árbevétele 625 millió euró volt, 7000 alkalmazottat foglalkoztatott 300 telephelyen. Finanszírozási hátterét a BC Partners, Európa egyik legnagyobb magántőke befektetője biztosítja, amely 12 milliárd eurónyi befektetést kezel.

2010-ben a Synlab GmbH (Augsburg), a Futurelab GmbH (Bécs) és a Fleminglabs Srl(Brescia) fúziójával Európa - és most - Magyarország legnagyobb magán laborszolgáltatójává vált. A cégcsoport orvosi és állatorvosi laboratóriumi vizsgálatok, környezetvédelmi és mezőgazdasági elemzésekkel foglalkozik. 2009-ben elvégzett elemzéseink száma  200 millió, Magyarországon: 23 millió. Foglalkoztatottaink száma: 7000 fő, Magyarországon: 300 fő. Telephelyeink száma vérellátó állomásokkal együtt: 20 országban összesen 260, ebből Magyarországon 26.