Több mint 50 hektárnyi terület, 84 raktárcsarnok, két fogadóépület, 2 üzemanyagkút, 3 kiépített kikötő, kikötői irányítótorony, szárító-tisztító üzem, ezenkívül kikötői jog, termelő berendezések, járművek, számítástechnikai és irodaberendezések szerepelnek a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. által meghirdetett licitlistán.

Az állami felszámoló első nekifutásra 10,7 milliárdért próbált túladni a Magtárház eszközein, de a tavaly év elején már 6,5 milliárdra leengedett áron sem akadt rá eddig vevő - olvasható a lapban.

Az ország legnagyobb gabonaraktárának készült komplexumára, amely egyidejűleg 550 ezer tonna termény befogadására alkalmas, csak egyben lehet ajánlatot tenni. Az eredeti tervek szerint ez lett volna a raktárak raktára, itt helyezték volna el az intervenciós tételeket. Azt a termést, amelyet az állam a piaci árak befolyásolása céljából felvásárol. A 2006-os magtárátadási ceremónia óta azonban megszűnt az uniós intervenciós rendszer, a beruházás így okafogyottá vált.

A cég 2011-es mérlegében csaknem 16 milliárd forint kötelezettség szerepelt, ennek zöme az MFB Zrt. által nyújtott hosszú lejáratú kölcsön. A Magtárház egyedüli tulajdonosa az Agriport Befektetési Holding Kft., amely a svájci VIV Holding AG érdekeltsége volt 2009-ig. Akkor a komplexum építőjének az Apáthy Endre-féle Híd-csoport cégeinek tulajdonába került.