Az eredménytelenséget az MNB tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A kiírás szerint a feladat a KOFIR bevezetése, támogatása és a szükséges licencek biztosítása volt. Az alap licencek száma 626, míg az opció alapján esetleg szállítottaké 1039 darab volt. Az első 5 évben legfeljebb 120 mérnök nap erejéig kell támogatni a rendszer működését, ez bent van az árban.

Az MNB azzal indokolta a tender eredménytelenségét, hogy a Dokucentrum Irodai Rendszerek Kft. és a Revolution Software Kereskedelmi Kft. nagyrészt azonos ajánlatot adott be. A műszaki (szakmai) ajánlatok struktúrája és tartalma 85 százalékban megegyezett. Az ajánlatok két kivétellel azonos hiányosságokat tartalmaztak. és az azonos hiányosságokra adott válaszok is azonosak voltak. Mind a két ajánlattevő ugyan azt a rendszert ajánlotta, az árban mégis 30 százalék volt a különbség közöttük.

Az MNB ezek alapján úgy vélte, hogy a két cég a verseny eredményének befolyásolása érdekében összehangolt magatartást tanúsított, vagyis összejátszott. Emiatt az ajánlatkérő bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál.

A tenderre ajánlatot tett még a Reri Kft., balamint az Invitech Megoldások Zrt. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a Dokucentrum Kft. 1996-ban alakult,  a jegyzett tőkéje 3 millió forint és három magyar magánszemély a tulajdonosa. A múlt évet 490 millió forint nettó árbevétel mellett 28 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

A Revolution Software Kft. 1992-ben jött létre, a jegyzett tőkéje 10,2 millió forint. Négy magyar magánszemély tulajdonában áll, a múlt évi nettó árbevétele 772 millió forintot tett ki, míg az adózás előtti eredménye 125 millió forint volt.