A magyar Audi munkatársai a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nyereségrészesedést kapnak idén is: a cég prémiumot fizet az anyavállalat eredményeihez igazodva. Az Audi AG árbevétele egyébként 2018-ban 0,9 százalékkal 59,24 milliárd euróra csökkent az előző évi 59,78 milliárd euróról.

Audi Hungariánál a 2018-as évre vonatkozóan vállalati átlagban 0,9 havi bruttó munkabér (alap-, illetve mozgóbér) az idei prémium mértéke. A bónusz kifizetése ez évben május 6-án, az áprilisi bérekkel történik. A prémium egyénre meghatározott összege az egyéni teljesítménytől függ - közölte a portál érdeklődésére a vállalat kommunikációs osztálya.

Vagyis ez azt jelenti, hogy az audisok számlájára csaknem egyhavi plusz munkabér érkezik az áprilisi fizetés mellé. A dolgozók javadalmazása eltérő lehet, nagyban befolyásolja azt az alapbér mellett elérhető különféle - műszak, éjszakai, hétvégi és egyéb - pótlékok, valamint a túlóra. Lapunk tudomása szerint ma már minden pótlékot beleszámítva átlagban havi nettó 250-300 ezer forintot is megkeresnek az Audi gyártásban dolgozó munkatársai.

A Continental magyarországi telephelyein is kaptak jutalmat a dolgozók, a vállalat egységes prémiumban részesíti a munkavállalókat. A 2018-as üzleti év eredménye után fejenként 380 euró, azaz 121 036 forint jutalomban részesülnek a magyar dolgozók.