A nyár elején nyílik Budapest negyedik Auguszt cukrászdája, a két budai és egy pesti egység után ismét a pesti oldalon, a Nemzeti Múzeum kertjében. Auguszt-Arató Flóra és férje, Perge-Oláh Norbert helyszínt biztosító Magyar Nemzeti Múzeum kérésére Geraldine néven indítják az új cukrászdát – írja a diningguide.hu.

A tervek szerint június elején megnyíló cukrászda vendégtere mintegy 120 négyzetméter, a teraszon pedig eleinte 24 ülőhellyel várják, de a kinti rész bővíthető lesz.

Az új egység Apponyi Geraldine magyar származású albán királynő keresztnevét fogja viselni az új vendéglátóhely. Geraldine elszegényedett grófi leszármazottként dolgozott az 1930-as években a Magyar Nemzeti Múzeum kioszkjában.

Az Auguszt-család ma is aktív leszármazottai a főváros három pontján viszik üzleteiket. Auguszt József legendás cukrászdája a Fény utcában, Auguszt-Arató Auguszta Budán, a XII. kerületben vár az Auguszt Pavilonban; testvére, Flóra pedig Pesten, a Kossuth Lajos utcában vezeti az Auguszt Belvárost.