A nyomozás kezdete óta több százoldalasra dagadt gyanúsítás a lényegét tekintve alig változott. Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport fő tulajdonosa és társai - a hétköznapi megfogalmazás szerint - átverték a Quaestor befektetőit, elsikkasztották a befektetéseik egy részét - írta a portál. Az ügynek több mint 32 ezer károsultja van, akiknek a többsége valószínűleg soha nem kaphatja vissza a befektetését.

Hamarosan dönt a bíróság, hogy Tarsoly Csaba védekezhet-e majd az eljárás hátra lévő részében szabadlábon vagy sem. Védője már többször megkísérelte kihozni az előzetesből, eddig sikertelenül.


A Quaestor-botrány márciusban robbant ki, a cég első magyarázata szerint azért, mert röviddel az évek alatt elkövetett előtt súlyos visszaélések miatt bedőlt a Buda-Cash, és az emberek tömegesen kezdték visszakövetelni a Quaestornál elhelyezett befektetéseiket. Hamar kiderült azonban, hogy ha volt is befektetői pánik a piacon, a Quaestor bedőlését nem az okozta.
Sokkal inkább az évek óta követett piramisjáték-gyanús kötvény biznisz, amelynek keretében mintegy 150 milliárdnyi, hivatalosan nem is létező kötvényt dobtak piacra.

Vagy ki tudja mennyinek, a rendőrségi nyomozás eredménye erre is választ adhat. Nem mellesleg azt is sikerült elhitetni a vevőkkel, hogy ezek a papírok éppoly biztonságosak, mint bármelyik más - írta a nol.hu.