A Kút35 nevű töltőállomás Facebook-bejegyzése szerint - amelyet a Holtankoljka.hu is megosztott - csütörtökön sem kapott üzemanyagot, ezért kell 2000 forintban maximálnia a tankolható mennyiséget. Ez alig több mint 4 liter, amely gyakorlatilag csak arra elég, hogy az ember másik kutat tudjon keresni.

A tulajdonos szerint OMV minden nap visszautasítja a rendeléseit, ezért a Mol-hoz fordult, hogy szeretne a saját tankerével üzemanyagot hozni. Elindította a szerződéskötési procedúrát, de egyelőre csak annyit közöltek vele, hogy leterheltek és várjon türelemmel.

A tulajdonos főként a bécsi finomítóból szeretne üzemanyagot hozni, de a Molé is megfelelne ebben a helyzetben.

Nem ez a kút az egyetlen, amelyik bajba került az árbefagyasztás miatt.  Szinte folyamatosan érkeznek jelentések bezáró, vagy az üzemanyag-kiadást korlátozó egységekről.

A kutak bezárása és a korlátozások azért is érdekesek, mert egy héttel ezelőtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, Mol-vezér. Akkor jelentették be többek között, hogy a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi áruszállítók csak a nagynyomású kutaknál tankolhatnak, ahol piaci áron adják a gázolajat.

Hernádi Zsolt akkor is elmondta, hogy van üzemanyag, csak logisztikai problémák vannak.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője ma arról beszélt a Népszavának, hogy az árstop a a magyarországi töltőállomások tizedét kivéreztette