Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy, a Híradónak nyilatkozó kápolnásnyéki kutas nem örül a nagy vasárnapi forgalomnak, hiszen minden eladott liter üzemanyagon veszít 45-50 forintot. Bízik abban, hogy a "rémálom" hamarosan véget ér.

A problémát részben az okozza, hogy a kormány idén márciustól egészen júniusig bruttó 20 forint állami támogatást adott a kutaknak, de júliustól ez a támogatás elapadt.

Jelen pillanatban nem kapnak semmilyen támogatást a benzinkutak, elmondásuk szerint csak ígéreteket kapnak. Annak érdekében, hogy megkapják a kifizetést a kormánytól, drasztikus lépésre szánták el magukat: augusztus 19-én és 20-án, a hosszú hétvége első két napján üzemszünetet tartanak a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó töltőállomások. Várhatóan országszerte 500-600 kút teszi majd ki a „zárva” táblát a bejáratra.

A Molnak jól megy

Miközben a kis családi vállalkozások sorra mennek tönkre, addig a Mol története során soha akkora nyereséget nem ért el az elmúlt időszakban, mint az idei első félévben. Emellett a magyar állam is 30 százalékkal megnövekedett üzemanyag-értékesítéssel rekord bevételeket ért el jövedéki adóban és áfában - mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint, ha jövő hét elején megkapják az elmaradt júliusi állami támogatást, közgyűlésen döntenek arról, hogy megtartják-e a tiltakozást. Az ATV Híradója megkereste a kormányt is, hogy megtudják számíthatnak-e kompenzációra a kutasok, de az adásukig nem válaszoltak kérdéseikre.