A fejlesztéssel a vállalatnál dolgozó 900 ember munkahelyét biztosítja, amellett, hogy további 30 magasan képzett mérnököt is felvesznek. Minderre tekintettel a kormány 518 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a német vállalat beruházásához - mondta a beruházásról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI szerint.

A Balluff fejlesztésének célja, hogy még modernebbé tudja tenni az ipari automatizálás számára készülő szenzorokat, érzékelőket, amelyeket az autógyártás, a gyógyszergyártás és az élelmiszeripar gyártósorain és gyártóeszközein alkalmaznak. Példaként említette, hogy a cég által gyártott szenzorok az Audi, a General Motors, a Mercedes gyáraiban, így a magyarországi autógyárak gyártósorain is megtalálhatók, mindez pedig azt jelenti, hogy a német gyártó fejlesztései maguk után vonják a magyar autóipar teljesítményének növekedését.

A Balluff és Veszprém neve összeforrt, ugyanis a cég 1989-ben az egyik első német beruházóként érkezett Magyarországra. Emellett termékei 68 országban vannak jelen, ezért a mostani beruházásért is komoly verseny volt, amelyből Magyarország került ki győztesen.