A nyílt tenderek eredményeit az ajánlatkérő Volánbusz Közlekedési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az első közbeszerzés új, normál padlós, kéttengelyes 100+40 darab buszra szólt. Az első részhez 10, míg a másodikhoz 4 diagnosztikai eszköz szállítása kapcsolódik opcióként, a használatuk oktatásával együtt.

A 100 darabos részt nyerte  a Kravtex Kereskedelmi Kft., a becsült 6 milliárd 550 millióval szemben 6 milliárd 456 millió forinttal. Vele június 15-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

A 40 darabos rész nyertese az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. Itt a becsült ellenérték 2 milliárd 620 millió, míg a végső ár 2 milliárd 672 millió forint volt. Vele július elsején kötött szerződést a Volán.

A két rész együttes összege 9 milliárd 128 millió forint.

Ajánlatot tett még mind a két részre a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. is.

A másik közbeszerzés 20 darab új, távolsági kivitelű, emelt padlómagasságú, háromtengelyes szóló  autóbuszok beszerzésére szólt. Ez eredménytelen lett, mivel az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel sem. 

A rendelkezésre álló fedezet nettó 1,7 milliárd forint. Az egyetlen, még bírálat alá vonható ajánlattevő az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. volt, nettó 2 milliárd 38 milliós ajánlattal.

Ajánlatot tett még a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., valamint a Scania Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is.