Ismét biotechnológiai cégbe fektet az X-Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő. A Jeremie programban is résztvevő cég a daganatos betegségek kezelésére szakosodott eMMUNITY-ben szerzett tulajdonrészt. Az Alap 2010. tavaszi megalakulása óta az eMMUNITY Kft. a 11.  befektetése.

A világ számos kutatólaborjában próbáltak már rákellenes vakcinákat fejleszteni, de a kísérletek javarésze mindezidáig nem hozott áttörő eredményt; leginkább amiatt, hogy a rákellenes vakcinák kiváltotta immunválasz betegenként eltér  - nyilatkozta Piros Elemér, az eMMUNITY alapítója és ügyvezető igazgatója. Az általunk kifejlesztett technológiával azonban lehetőség nyílik a beteg saját immunrendszerére szabott rákellenes vakcina létrehozására. Ezen kívül azt is pontosan meg lehet határozni, hogy a beteg számára a mások által már kifejlesztett készítmények közül melyik az, amelyik a legnagyobb eséllyel képes a betegségét gyógyítani.

Az eMMUNITY által végzett kutatások fókuszában ugyanis nem egy konkrét szervből kiinduló rák (pl. emlőrák, vastagbélrák) áll, hanem a daganatok speciális, úgynevezett antigén szerkezete. A daganatsejtek a felszínükön olyan kisebb fehérjéket hordoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a szervezet immunrendszere a rosszindulatú sejteket felismerje, és még azelőtt elpusztítsa, mielőtt azok megnőnének, vagy áttétet képeznének. Ez a meglátás segíti megvalósítani a személyre szabott orvoslás lehetőségét.

"Az eMMUNITY által kifejlesztett tudás jelentős potenciált hordoz. A verseny ezen a területen óriási, de bízunk benne, hogy a kutatás eredményei megkülönböztetik a céget a konkurensektől" - indokolta a befektetési döntést Nyíri Viktor, az X-Ventures befektetési partnere. A befektető cég vezetője hozzátette, hogy az X-Ventures kettőszázezer dolláros magvető befektetése a társaság kutatásait, valamint a csapat következő körös tőkebefektetésre való felkészítését finanszírozza. A tulajdonosok célja, hogy az eMMUNITY-t még 2014-ben alkalmassá tegyék egy újabb tőkebevonásra, ami már a társaság szolgáltatásának piacra vitelét szolgálja. Ennek érdekében jelenleg is több amerikai befektetési alappal tárgyalnak.

Az X-Ventures a Biggeorges-NV Csoport kockázati tőkebefektetési üzletága, amelyhez a Jeremie 1 nyertes X-Ventures Alpha (korábbi nevén Biggeorge's-NV Equity) alapkezelő tartozik. Az Alpha egy négymilliárdos saját tőkéjű, tízéves futamidejű kockázati tőkealap, amely elsősorban start-up befektetésekre fókuszál. Az X-Ventures célja a kelet-közép európai régióban is sikeres társaságok felépítése az alapítókkal együttműködésben. Az X-Ventures által kezelt alapnak nincs kizárólagos szektorfókusza, az egészségügyi, biotechnológiai, informatikai, valamint a szolgáltatási területen tevékenykedő társaságok mellett a hagyományos iparágban - egészség-, szálloda-, logisztika-, elektronika és gépgyártás - tevékenykedő cégek felé is nyitott.