A nyílt tenderfelhívást a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A megismételt felhívás is kiemeli, hogy a Budai Vár, valamint annak várfalai műemléki védettségű, valamint világörökségi helyszínnek minősülnek. A javítandó terület: 36 280 négyzetméter (5 955 folyóméter), a szemcseszórásos tisztítással érintett terület 22 512 négyzetméter, az alapozással (aláfalazással/alábetonozással) érintett mennyiség 35 730 köbméter, végül pedig a bontási és újrafalazási feladatok mennyisége 4 500 köbméter.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben műemléki védettségű, valamint világörökségi helyszínen lévő várfalon ellátott felújítási és/vagy helyreállítási munkálatokból legalább nettó 250 millió forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő november 6. Az értékelésnél az ár 70, míg a minőség 30 súlyszámmal esik latba.

Az első, eredménytelenül zárult kiírás megközelítőleg ugyanekkora, 8 milliárd 656 millió forintos keretösszeggel augusztusban jelent meg. A beruházás előzménye, hogy a Miniszterelnökség felügyelete alatt 2018. december 31-én alakult meg a Várkapitányság Nonprofit Zrt. Az új cég a budai várbeli kormányzati beruházásokat is felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre. Júliusban írt ki tendert a palota déli nyaktagjának építésére a Várkapitányság. Februárban egy kormányhatározat 5,8 milliárd forintot adott a Várkapitányságnak.