Az autókölcsönzéssel foglalkozó Avis Budget Group 235 új munkahelyet teremt magyarországi szolgáltató központjának bővítésesével - jelentette be Larry De Shon. A társaság régiós elnöke azt is elmondta, hogy ezzel a fejlesztéssel megkétszerezik a magyarországi foglalkoztatottak számát, ám ezzel más országokból vonnak el munkahelyeket. (Képünk illusztráció.)

A szolgáltatások áthelyezése jövő márciusra fejeződik be, és főleg a cég nagy európai - a németországi, spanyolországi, olaszországi, angliai - központjait érinti a budapesti növekedés. A társaság bővíti a központ szolgáltatásait is, így a pénzügyi kiegészül az ügyfélszolgálati tevékenységgel.

A cég elégedett a magyarországi, nyelveket beszélő szakemberek kínálatával, részben ezért is döntöttek a budapesti központ bővítéséről. Az elnök reméli, hogy Budapesten további lehetőségek nyílnak a cég előtt.

A bővítés kapcsán felmerülő munkaerő-, illetve a rezsiköltség jövő márciusáig 8-10 millió euró lehet - mondta Villányi Péter, Avis Budget Group BSC Kft. ügyvezetője.

Az Avis 2004-ben hozta létre magyarországi szolgáltató központját. A társaság akkor Csehország, Lengyelország, Románia , Magyarország közül választotta hazánkat a szolgáltató központja helyszínéül.

Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke elmondta, hogy - a kormány által támogatott - optimális támogatási csomagot állítottak össze, amit a cég elfogadott, s ezt követően döntött a cég a bővítésről. A szerződést még nem írták alá, így annak tartalma nem nyilvános - tette hozzá az elnök, de azt elmondta, hogy a támogatás részben anyagi jellegű.

Dobos Erzsébet azt is elmondta, hogy 2000 körül jelentek meg Magyarországon az első szolgáltató központok és számuk ma már hetven körüli, és mintegy harminc ezer főt foglalkoztatnak.