Átadták a Wizz Air repülés szimulációs és képzési központját,a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A képzési központ egy teljes Airbus A320 repülőgép-szimulátorral rendelkezik, így a pilóták valósághű helyzetben gyakorolhatnak, a központ felszerelését két utastér-másolat és egy tűzoltás gyakorlására kialakított egység teszi teljessé.

Váradi József, a Wizz Air Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a későbbiekben a légitársaság teljes személyzetét (pilótáit, légiutas kísérőit) itt képzik majd. A légitársaságnak jelenleg mintegy 1500 munkavállalója van, s Váradi reményei szerint ez a száma következő tíz évben ötezerre emelkedik. A szimulációs központ,a  holland Flight Simulation Compay (FSC) , a Budapest Airport Zrt. és Wizz Air együttműködésében jött létre.

A központot a légi személyzet képzésére specializálódott holland FSC szerelte fel, és e cég üzemeltei a következő tíz évben. Ez a légitársaság részéről 15 millió euró, több mint négymilliárd forintos beruházást jelet a következő években - tette hozzá Váradi. A központ éjjel-nappal működni fog, s éves szinten 6500 órát "repül majd", ez megfelel annak,  mintha két repülő folyamatosan repülne - mondta Váradi. A Wizz Air korábban ezt a szolgáltatást korábban főleg a nyugat-európai piacokról szerezte be.

Németh Lászlóné, a fejlesztési tárca vezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy a beruházás Magyarország gazdasági, turisztikai céljainak megvalósításában is nagy jelentőségű. A miniszter reméli, hogy az új beruházás, új munkahelyeket teremt majd.

Korábban az FSC üzemeltette a Malév Zrt. szimulációs központját, s a társaság most örül, hogy Budapesten a Wizz Air révén új lehetőséghez jutott - tette hozzá Bob Van Balen, az FSC ügyvezető igazgatója.