Határozottan cáfolja a Tribune Ventures Hungary Zrt. korábbi nevén Orangeways Zrt. elleni vádakat Kovács Miklós a társaság vezérigazgatója aki a hétfőre összehívott sajtótájékoztatón dokumentumokkal és bankszámlakivonatokkal is bizonyította, hogy a vállalatnak semmilyen felhalmozott tartozásai nincsenek.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezethez (SZAKSZ) és a vállalat alkalmazottainak állítása szerint az Orangeways komoly pénzügyi nehézségekkel küzd, hónapok óta csúsznak a fizetések, egyre sűrűsödnek a nemeztközi járatkésések miközben a gépjármű-park szakszerű karbantartására sincs elegendő forrás.

Kovács Miklós, a társaság vezérigazgatója elismeri, hogy voltak egy-két napot meg nem haladó csúszások, ám azokat rendezték. A forint árfolyamának gyengülése kedvezőtlenül érintette a társaságot, hiszen a lízingszerződések 160 forintos svájcifrank-átlagár mellett köttettek. Véleménye szerint a zavartalan működéshez épp az a 65-70 millió forint hiányzik, amit az alkalmazottak tulajdonítottak el. Ennek ellenére a cégnek nincsenek felhalmozott tartozásai, kintlévőségei viszont vannak. Kovács szerint a vállalat a konkurencia támadásainak áldozata. A SZAKSZ megsértette a társaság és személyem jó hírnevét, ezért polgári eljárást kezdeményeznek annak vezetője, Dobi István ellen.

A vezérigazgató kérdésünkre megerősítette azt a hírt is, mely szerint a társaság új befektetőkkel tárgyal, elmondása szerint az új tulajdonos kérésére változatták meg a társaság nevét is. Ennél többet azonban egyelőre nem kívánt elárulni. A sajtótájékoztatót követően az újságíróknak lehetőséget biztosítottak arra, hogy a Népligeti megállóban a társaság egyik buszát műszakilag és esztétikailag is ellenőrizhessék.