A beruházással a gyártósor kapacitása 20 százalékkal bővült, így a zalaszentgróti üzem naponta akár 1,9 millió liter ásványvizet is képes palackozni.  A most lezárult fejlesztés nyomán Zalaszentgróton a megnövelt kapacitás ellenére fajlagosan csökken a felhasznált energia mennyisége, vagyis ezzel a beruházással a vállalat ismét egy fontos lépést tett az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.

A palackozó gyártósor kapacitásának növelése részeként a vállalat korszerűsítette csomagoló gépsorát is, amely a raklapokra helyezett zsugornyi termékek fóliával történő csomagolását végzi, biztosítva azok megfelelő védelmét a logisztikai folyamatok során.  A vállalat a fejlesztéssel párhuzamosan az eddig alkalmazott 6 és 12 darab palackból álló zsugor mellett - a fél literes, szénsavmentes NaturAqua termékek esetében - bevezette a 24 darabból álló csomagokat is.

A zalai palackozóüzem zöldmezős beruházást követően 2002-ben kezdte meg a termelést. A Coca-Cola Hellenic vállalatcsoport az elmúlt 18 évben összesen 12,8 milliárd forintot fektetett be Zalaszentgróton. Az üzemben gyártott pet-palackok 100 százalékban újrahasznosíthatók - illeszkedve a vállalat 2018-ban meghirdetett, globális Hulladékmentes Világ stratégiájához. Ennek célja, hogy a cég 2030-ra ugyanannyi műanyag palackot és aludobozt gyűjtsön vissza, mint amennyit értékesít, ezáltal a termékek teljes életciklusán átívelő, fenntartható körforgás alakuljon ki; illetve, hogy ugyanekkorra 50 százalékra emelkedjen a palackokban az újrahasznosított műanyag aránya.