A kecskeméti gyár beszállítói nehézségek miatt a tervek szerint a 17. naptári hétig bezárólag módosította termelési programját - közölte a Mercedes-Benz a Világgazdasággal.

A hivatkozott naptári hét a következő, április 26 – május 2. közti időszakot jelöli, márpedig a Baon.hu csütörtök délutáni híre is arról szólt, hogy az autógyár szerdán állt le, és alkatrészhiány miatt egészen május 2-ig szünetel a termelés.

A vállalat beszámolója szerint egyes félvezető komponenseknél jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban.

A folyamatosan változó helyzet miatt jelenleg még korai lenne előrejelzésekbe bocsátkozni a további hatásokról - közölte az autógyár.

A Mercedes-Benz illetékesei szerint „zavartalanul folyik a kiemelt stratégiai projektek megvalósítása, valamint az alapvető működéshez szükséges feladatok ellátása is.” A kecskeméti gyár ezeket a napokat továbbá átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.