A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Semmelweis Egyetem közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kért szolgáltatás meghatározása a következő: "A Semmelweis Egyetem részére diplomás-, szak- és segédápolási feladatok elvégzése közreműködői keretszerződés keretében. Tervezett óraszám: 97 307 óra/12 hó. A keretszerződés az aláírását követő 12 hónap, vagy a keretösszeg kimerüléséig - amely nettó 486 540 000 forint - marad hatályban. Az ajánlatkérő a keretmennyiség 70 százalékára vállal lehívási kötelezettséget."

A nyertese alvállalkozóként jelölte meg a következőket: Manus Ope Országos Ápolói Szolgáltatás Kft., Tündérlámpás Alapítvány, Szentiványi-Csomósné Vaszil Erzsébet, Daróczi Zsolt, Hanák Ilona, Csisztu Éva.

A nyertes céggel június 15-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Ajánlatot tett még két fővárosi székhelyű cég, a Szat Med-Info Egészségügyi, Informatikai és Gazdasági Kft., valamint a Segítő Szív Nonprofit Gondozó Szolgálat Kft. is.

A Napi.hu idén februárban írt arról, hogy a Semmelweis Egyetem közel 100 ezer munkaórára keresett volna ápolókat, de a külső szolgáltatók sem kaptak a lehetőségért. Az ajánlattételi határidő január 25. volt, de nem érkezett egy ajánlat sem. A második közbeszerzés lett tehát csak sikeres.