Az Invitel három kategóriában jutalmazta a beérkezett kkv-s pályázatokat. Összesen 25 érvényes pályázat érkezett a kiírásra; a legkisebb cégek közül 11, a közepes cégek kategóriájába 6, a legnagyobbak között pedig 8 pályázatot értékelt a zsűri.

Az első, 5-19 fős vállalkozások által bevezetett újításokat elismerő kategória díjazottja a Hedz Magyarország Kft. lett az iziSHOP mTicket és eTicket rendszer fejlesztéséért, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mobiltelefonnal vásároljanak menetjegyet, autópálya-matricát, belépőjegyeket és egyéb szolgáltatásokat.

A Hedz Magyarország által fejlesztett, telefonos alkalmazásként működő elektronikus menetjegy-rendszer mTicket néven Pécsen már bevezetésre került. Ennek továbbfejlesztett változata az eTicket rendszer, amely nemcsak mobiltelefos jegyvásárlásra alkalmas, hanem igazolványokon és egyéb, adattárolásra is alkalmas eszközökön is lehetővé teszi a jegyvásárlást, s a jegyekre, bérletekre vonatkozó információk tárolását.

A második (20-69 fős vállalatok) kategóriájában az iPont Consulting Kft. pályázata nyert az LCD-képernyőkre adaptált 2D-s tartalmak 3D-ben történő megjelenítését lehetővé tevő technológiájával, s egyéb háromdimenziós tartalmak előállítására is képes megoldásaival. Három dimeniós monitoroknál valós térélményt elérő szoftver fejlesztése jelentős piaci potenciált jelent az iPont vezére szerint.

A kockázati tőke bevonására készülő társaság szerint az jelenleg elsősorban a marketing területén hasznosítható eszközzel a jövőben akár otthoni 3D-s televízió-élmény is elérhető, különleges szemüveg használata nélkül. A szoftver már most bármilyen kétdimenziós dologból képes 3D-s képet készíteni.

A harmadik kategóriában, amelyben a 70-250 fős vállalatok innovációit díjazták az Opten Informatikai Kft. vehette át az elismerést. A cég fejlesztése révén az általa üzemeltetett cégadatbázis újszerű módon, kapcsolati hálóban jeleníti meg a felhasználó által lekért cégadatokat. Az Opten rendszere segítségével a lánc- és körbetartozások száma jelentősen mérsékelhető a zsűri értékelése szerint.

Az Invitel, a Haszon Magazin és a Kürt Zrt. által alkotott zsűri különdíjakat is átadott. A Kürt különdíját a GISDATA Kft. kapta a Facebook rendszerére épülő, helyezetalapú szolgáltatásai miatt, míg a Haszon különdíját a Medicover Zrt. nyerte el a Medicover Medical Guide Line elnevezésű fejlesztéséért.

GISDATA horvát cégcsoporton belüli 10 fős magyar vállalkozás. A GPS-helyzetjelzésre alkalmas mobiltelefonon használt, Facebook-ra tervezett technológiája segítségével meghatározható saját és viruális ismerőseink valódi földrajzi helyzete, egymáshoz viszonyított pozíciója - vázolta a technológia lényegét a társaság vezére, aki kérdésükre elmondta: az alkalmazást külföldön már értékesítették, s tárgyalásokat folytatnak az iWiW tulajdonosával a szoftver esetleges hazai felhasználásáról. Ez a fejlesztés a jelek szerint akár már az idén megindulhat, hiszen az iWiW forráskódjának nyilvánossá tételén már dolgozik az Origo. A későbbiekben a GISDATA beltéri helyzetmeghatározásra is alkalmassá tenné szoftverét, amely a remények szerint a jövőben a cellás helyzetmeghatározáson alapuló telefonokon is elérhetővé válik majd.