Az Átlátszó.hu addig kérte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és beszállítói között 2011-ben és 2012-ben létrejött műsorgyártói szerződéseket, míg meg nem kapta azokat. Akad köztük pár meredekebb, köztük az a szerződés, amit Kálomista Gábor cégével kötöttek - írta az Index.

A szerződésben Kálomista Gábor cége, a Mega Film Kiadó Kft. vállalta, hogy egy percnyi Déli harangszó - Alkotmány aláírás című műsort legyárt 6 540 000 forint plusz áfáért. A megállapodást 2011. június 16-án írta alá Böröcz István (az akkori vezérigazgató), Nagy Attila vezérigazgató-helyettes és Kálomista Gábor, a teljesítés után. Erre utal, hogy a szövegben szerepel "a tárgyban korábban szóbeli megállapodás utólagos írásba foglalása" kitétel is. Maga az esemény 2011. április 25-én került adásba. Az Index észrevétele szerint a videó csak 41 másodperc hosszú - igaz, a szerződésben foglaltak szerint plusz tíz, mínusz húsz másodperces eltérés elfogadható. A szerződésből az is kiderül, hogy az aláírás csak bélyegzővel érvényes, azonban jól látható, hogy Kálomista Gábor cégének pecsétje nincs a szerződésen.

Kálomista Gábor producer (Mega Film Kiadó Kft., Megafilm Service Kft.) cégei szállítják például az MTVA-nak az elmúlt években több száz millió forintért a Munkaügyek és a Haction című sorozatokat, egyedi műsorokat (Matula kalandpark, Égi madár), valamint animációs sorozatot. Kálomista felesége, Kálomista Zsuzsanna az MTVA Archívum és tartalomkereskedelmi igazgatóságának (műsorbeszerzési) vezetője.