Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ContiTech makói üzemében 1600-an dolgoznak. Kora tavasszal azért szerveztek sztrájkot Makón, mert a cégcsoport két üzemében, Makón és Vácott felbontották a kollektív szerződést, a munkabeszüntetés szervezői a megszerzett jogaik megtartása miatt állították meg a munkát a gyárban - írja a hvg.hu.

"Az autóiparban a globális félvezetőhiány miatt csökken a termelés. Közben zajlik egy átalakulás, a belső égésű motorral működő autók helyét átveszik az elektromosak. Ezzel a változással a makói üzem nem tartott lépést, ide három éve nem érkezett új projekt, és a gyár három éve veszteséges" - mondta Szűrszabó Levente, a makói gyár igazgatója a Délmagyar cikke szerint

.Az ügyvezető cáfolta azokat a vádakat, amelyek szerint a sztrájkolókat küldték volna el megtorlásként. A leépítést az igazgató szerint üzleti megfontolások miatt kell meglépniük, mivel az üzem veszteséget termel, egyfelől a globális félvezetőhiány, másfelől az elektromos autók térnyerése miatt. Évek óta nem érkezett a gyárba új projekt, harmadik éve veszteséget termelnek.