A jelenleg forgalomban lévő, valamennyi érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt a mintegy 60 ezer elfogadóhelyen használhatják fel az utalványbirtokosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig. Erzsébet-utalvány 2019 januárjától nem rendelhető - olvasható a társaság honlapján.

A 2018. év végén feladott megrendelésekkel és kiszállításokkal, valamint az elektronikus utalvány feltöltésekkel kapcsolatban az alábbi fontos információkra hívja fel a figyelmet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.:

  • A 2018 december 17. és 2018 december 27. között bankszámlánkon jóváírt papír alapú Erzsébet-utalványok szállítására vonatkozó megrendeléseket társaságunk folyamatosan legyártja, és továbbítja a kézbesítő cégek felé.
  • A 2018 december 27-én, bankszámlánkon jóváírt Erzsébet-utalvány Plusz kártya feltöltéshez kapcsolódó megrendelések teljesítése (kártyafeltöltés) legkésőbb 2018.december 28. 08:00 óráig megtörténik.
  • Erzsébet-utalvány Plusz kártya gyártására vonatkozó megrendelést az Erzsébet Utalványszolgáltató Zrt. csak abban az esetben teljesít, ha azokat feltöltésekkel együtt rendelték meg, és a rendelés ellenértéke 2018.december 27-ig a bankszámlánkon jóváírásra került.

A társaság csak azokat a megrendeléseket teljesíti, amelyek ellenértéke legkésőbb 2018. december 27-ig bankszámlájára is beérkezett, az ezt követően jóváírt összegeket minden esetben visszautalja a megrendelőnek. Számos cafeteria-elem, közöttük - a Szép-kártya kivételével - az utalványok kedvezményes adózásának megszüntetéséről még nyáron döntött a kormány.Erről részleteket itt olvashat.