Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A digitalizáció és az online bankolás terjedésével egyre kevesebb a bankfiók és banki atm, ugyanakkor a készpénz továbbra is az életünk elengedhetetlen része - mondta Frank Richárd, az Euronet magyarországi igazgatója. Szavai szerint a Közösségi atm telepítési programot azért indították, hogy a kevésbé forgalmas városrészekben, kistelepüléseken élőknek se kelljen hosszú utat megtenni csak azért, hogy készpénzhez jussanak.

Az Euronetnek jelenleg Magyarországon csaknem 600 készpénzfelvevő-automatája van. A terjeszkedést a készpénz iránti intenzív kereslet indokolja, mivel az elektronikus fizetések népszerűségének növekedése ellenére hazánkban a készpénz használata továbbra is domináns: 2020-ban a vásárlások összértékének 77 százaléka történt készpénzben az MNB adatai szerint.

A készpénzkiadás mindenki számára fontos szolgáltatás. Emellett az ország egyes területein a közelmúltban megfigyelhető a bankok csökkenő aktivitása, így társadalmi feladatunk is segíteni a lakosságot, különösképpen az időseket a készpénzfelvétel megkönnyítésével – tette hozzá Frank Richárd.

A programot kifejezetten azon önkormányzatoknak és közösségeknek tervezték, amelyek biztosítani szeretnék lakosaik, dolgozóik számára a készpénzfelvétel lehetőségét. Megfelelő telepítési helyszín biztosítása esetén az Euronet teljes felelősséggel vállalja az automaták elhelyezését és üzemeltetését. Az automatákból forint mellett euró kivételére is lehetőség van a kártya típusa alapján, illetve a Magyarországon kibocsátott kártyákkal az Euronet atm-ekben is ingyenes a készpénzfelvétel a vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően: havonta kétszer, maximum 150 ezer forintig.

Az Euronetet 1994-ben Magyarországon alapították, azóta a világ egyik legsikeresebb, legmegbízhatóbb elektronikus pénzügyi szolgáltató nagyvállalata lett. Az elmúlt évtizedekben világszerte 45 ezer Magyarországon csaknem 600 atm-ből álló hálózatot épített ki.