Az úgynevezett fintech cégek után a biztosítási piacon is megjelennek az insuretech vállalkozások. Ez a biztosító társaságok számára is új kihívásokat jelent majd, bár a magyar biztosítási piacon korábban is számos területen alkalmazták a digitális és internetes új megoldásokat - mondta a Mabisz elnöke a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által rendezett XIV. biztosításszakmai konferencián.

Pandurics Anett kiemelte: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ebben is partnere a biztosítási piac résztvevőinek, hozzátéve, a jegybank online tevékenységre szóló ajánlása nagyon korszerű, megfelelő választ ad az új kihívásokra.

Kandrács Csaba, az MNB ügyvezető igazgatója közölte: az elmúlt öt évben évi 4,5 százalékos volt a biztosítási piac átlagos növekedése, ám az idei első félévben több mint 6 százalékos bővülést mutatott a piac. Hozzátette: gondot jelenthet az MNB felügyeleti szemszögéből, hogy az életbiztosítási ágban a korábbi években egyre enyhülő piaci koncentráció megfordulni látszik.