A Telekom 2013 szeptemberében induló gyakornoki programjára 42 felsőoktatási intézmény, 102 különböző szakáról, közel 1100 hallgató jelentkezett. Az idei program meghirdetésekor a mérnökhallgatókra különös hangsúlyt helyezett a Telekom. A jelentkezők 28 százaléka a műszaki egyetemen jelenleg végzős egyetemista.

Az e félévi igényfélmérés még zajlik, de a tendenciák alapján elmondható, hogy átlagosan évi 200 új hallgatót vesz fela Telekom, összesen pedig több mint 400 diák dolgozik évente a társaságnál. Tehát körülbelül fele az, aki új és fele, aki már nem az első félévét tölti a cégnél - tudtuk meg a Telekomtól.

Somorjai Éva, a Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese elmondta: "A Telekomnál tudatosan törekszünk rá, hogy évről évre vonzóak maradjunk a fiatalok és a tapasztalt szakemberek körében egyaránt. Magyarországon rendkívül színvonalas mérnökképzés folyik, és mi azon vagyunk, hogy a hallgatók ott megszerzett tudása hazánkban hasznosuljon, ezért a gyakornoki programjainkkal esélyt adunk a legrátermettebbeknek, hogy elindíthassák karrierjüket a Telekomnál, friss tudást, új impulzusokat hozva ezzel a vállalat életébe és működésébe."

A gyakornoki program célja, hogy a főiskolai és egyetemi hallgatóknak lehetőséget biztosítson arra, hogy valódi munkatapasztalatot szerezzenek már a felsőoktatásban eltöltött évek alatt, hiszen elhelyezkedési esélyeik sokkal magasabbak, ha diplomájuk megszerzésekor már gyakorlati tudás birtokában kezdik meg az álláskeresést.

A gyakornokok körében végzett elégedettségi felmérésben részt vevők 98 százaléka ajánlaná a Telekom gyakornoki programját ismerőseinek.

A Telekom által félévente meghirdetett programra aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. További feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is.