A Mikolci Fürdők Kft. 79 alkalmazottját kénytelen volt úgynevezett állásidőre tenni februártól, azaz fel nem mondanak nekik, a járulékokat továbbra is fizetik utánuk, de fizetést nem kapnak.

Petruskó Norbert, a miskolci városháza szóvivője az RTL Híradónak azt mondta, hogy a cég, amíg lehetett próbálta elkerülni a leállást. Először a dolgozók bérét csökkentették, de végül kéntelen volt az átmeneti leállás mellett dönteni.

Az átmeneti leállás alatt a dolgozóknak nem mondanak fel, állományban maradnak, csak épp fizetést nem kapnak. Viszont pont emiatt munkanélküli segélyért sem folyamodhatnak.

A városi cég egyébként tavaly novemberben 40 millió forintot igényelt a megyei kormányhivatalon keresztül, 50 százalékos bértámogatást kért a dolgozók után novemberre és decemberre, ám ez a pénz 2,5 fél hónap elteltével sem érkezett meg, csak azok határozatait kapták meg. A város viszont önerőből nem tudja tovább fizetni az alkalmazottak bérét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az RTL Híradó kérdésére azt közölte az üggyel kapcsolatban, hogy eddig 20 milliárd forint bértámogatást ítéltek meg, a kifizetés folyamatos, és eddig 7 milliárd forint jutott el a vállalkozásokhoz. Továbbá hozzátették: a kormányhivatalok mindent megtesznek a folyamat felgyorsítása érdekében.