A első, nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A felhívásban 448 628 kilowattóra, plusz 30 százalék, azaz 134 588 kilowattóra opció szerepelt, földgáz szállítására. Az időtartam ez év október 1-től egy évig tart.

A közleményből nem derül ki, hogy a nyertes által vállalt ár csak az alapmennyiségre, vagy az opcióval növelt mennyiségre vonatkozik. Az előbbi esetben egy köbméter gáz ára nettó 1022 forint, míg az utóbbiban nettó 786 forint. (Az átszámítást 10 kilowattóra/köbméter áron végeztük.)

A nyertessel szeptember 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a közbeszerzésen az E.ON Energiamegoldások Kft. is.

A komáromi Fidesz-KDNP többségű önkormányzat.

Nyílt, gyorsított közbeszerzésen keresett földgáz szállítót Szigetvár Város Önkormányzata, a Kisváros Városüzemeltetési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szigetvár-Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás. A felhívásban 2 545 720 kilowattóra földgáz beszerzése szerepelt, de nem nyújtottak be ajánlatot.

Nyílt, gyorsított közbeszerzésen kívánt földgázt beszerezni az Országos Bírósági Hivatal, a törvényszékek és a Szegedi Ítélőtábla. Az első rész 12 hónapra és 15 861 560 kilowattórára, míg a második rész 9 hónapra és 4 880 412 kilowattórára szólt. Mindkét résznél további 30 százalék opció szerepelt.

Itt az ajánlatkérők a közbeszerzési eljárástól visszaléptek.