A felhívás az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg. A 32,3 kilométeres útszakasz 2x2 sávos lesz, a tervezési sebessége pedig 110 kilométer óránként. A nyertesnek 14 műtárgyat kell megépítenie. Ez az útszakasz csatlakozik az építés alatt lévő Szentkirály-Lakitelek szakaszhoz.

A felhívás kiemeli, hogy szakmapolitikai döntés alapján az M8-as gyorsforgalmi útként megtervezett Kecskemét-Nagykőrös szakaszt is M44-es  gyorsforgalmi útként kell forgalomba helyezni.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közút építéséből legalább nettó 40 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő július 6. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

Mint a Napi.hu 2017 januárban megírta, a Duna Aszfalt Kft., a Hódút Kft., az EuroAszfalt Kft, a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. nyerte az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti, bő 60 kilométeres szakaszának a kivitelezésére kiírt nyílt tendert. Az ellenérték 145,7 milliárd forint. Tavaly októberi információ volt, hogy az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban, december közepén átadják a forgalomnak az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közti 17,6 kilométeres szakaszát.