Megnyitotta legújabb, sorrendben ötödik magyarországi telephelyét a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. - jelentette be Thomas Schauer ügyvezető igazgató. A Győrben mintegy százmillió forintos beruházással végrehajtott fejlesztés a hazai gyűjtőfuvarozás meghatározó vállalatának két éven belül a második invesztíciója. A lépést egyrészt a győri ipari körzet dinamikus növekedése indokolta - folytatta Thomas Schauer hozzátéve, hogy bár az itt nagyon erős autóipari szektor kiszolgálását a vállalat kiemelten kezeli, a gyűjtőraktár küldetése elsősorban a régió termelővállalatai piacra jutásának elősegítése. Másrészt viszont a beruházás időszerűségét alátámasztotta a magyarországi elektronikus útdíj bevezetése. Az így jelentkező többletköltség ugyanis kedvezőtlen hatást gyakorol a térség fuvarozási igényeinek Budapestről való kiszolgálásának gazdaságosságára.

Az új telephely 1500 négyzetméteren ezer palettahellyel rendelkezik, és kezdetekben tíz munkatársnak biztosít munkahelyet. A beruházás rekordidő alatt valósult meg: a helyiségbérlet júliusi aláírása óta alig két hónap alatt megtörtént a targoncák, a tárolóeszközök beszerzése és telepítése, az informatikai rendszer kiépítése, a munkavégzés feltételeinek megteremtése és a belföldi logisztikai szolgáltatások meghirdetése.

A kft. dinamikusan fejlődött 2013 első félévében - mondat Thomas Schauer. Az ipari kibocsátás mértékét messze meghaladó mértékben, mintegy hét százalékkal növelte értékesítésének nettó árbevételét a megelőző év azonos időszakához képest. Az EBITDA eredménye a nehéz gazdasági körülmények és az éles fuvarpiaci verseny mellett is pozitív. A Gebrüder Weiss-re bízott küldeményeknek az első hat hónap alatt regisztrált száma (356 ezer) és a küldemények összsúlya (125 ezer tonna) és átlagos súlya is megegyezik a tavalyi tört évi értékekkel.

A konszern a gazdasági válság viszonyai között továbbra is kitart közép- és kelet-európai folyamatos fejlesztési irányvonala mellett, amit a győri beruházás is bizonyít. A magyarországi leányvállalat a régiós törekvések megvalósításában kiemelt szerepet játszik. Ez indokolja egyebek között, hogy a cég az elmúlt 23 évben több mint hatmilliárd forint értékű zöldmezős és technológiai beruházást hajtott végre Magyarországon. A magyar vállalat ma már közel 250 munkatársat alkalmaz, és beszállítói révén további 300 embernek ad biztos megélhetést - mondta Jürgen Bauer, Gebrüder Weiss keleti régiójának igazgatója (Kelet-Ausztria, Szlovákia és Magyarország.