A SOBRA nemzetközi védelmi ipari konferencián és kiállításon debütált először nemzetközi piacon a Continest Technologies Zrt. egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil lőtér rendszere. Az összecsukható konténertechnológiával foglalkozó magyar vállalat Szlovéniában mutatta be egyedi haditechnikai terméket, amely a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetével közös kutatási-fejlesztési projektként épült meg. A Continest a magyar delegáció tagjaként, a VEX Haditechnikai Kereskedelmi Ügynökség szervezésében vett részt a háromnapos nemzetközi kiállításon.

A telepíthető mobil katonai lőtérrendszert az augusztus végén megrendezett kecskeméti repülőnap keretében mutatták be először a magyar közönségnek.Az innovatív, 360 fokban körbepáncélozott, hangszigetelt, speciális hangelnyelő falszerkezettel és speciális gurulatmentesítő megoldással ellátott lőtérkonténer biztonságos körülmények között nyújt lehetőséget a legtöbb kézi lőfegyverrel végrehajtható lőgyakorlatok elvégzéséhez.

Kép: Continest

 

A fejlesztés a Continest összecsukható, skálázható konténertechnológiájára épül, így például gazdaságosan szállítható és modularitása is kiemelkedő.

A Magyar Honvédség új mobil lőkonténerét három napon keresztül több ezer látogató tekinthette meg a szlovéniai Gornja Radgona városában megrendezett nemzetközi kiállításon. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi védelmi ipari konferencián és kiállításon 11 ország mintegy 110 kiállítója vett részt, az eseményt pedig mintegy 20 ezer ember látogatta meg.