Közlése szerint az eredmény, amely csaknem kétszerese a 2012-esnek meghaladta a várakozásaikat. Az igazgató szerint ez elsősorban a német Kahla porcelángyár jelentős mennyiségű megrendelésének köszönhető, amely a 2014-es év első felében már 75 millió forintos megbízást adott a hollóházi gyárnak, ez a megrendelés a tervek szerint az év végére elérheti a 300 millió forintot. (A képünk illusztráció.)

Az ügyvezető azt is elmondta: a megnövekedett feladat meghaladja a gyár jelenlegi kapacitását, ezért egy új, több mint 100 millió forintba kerülő porcelánégető kemencét vásárolnak. A fejlesztésnek köszönhetően 20-25 új munkahely is létrejön.

A gyárnak jelenleg 115 állandó alkalmazottja van, ezen kívül mintegy tucatnyian dolgoznak megbízási szerződéssel.

Pálfi József közölte azt is, hogy a Hollóházi Porcelángyár eredményességéhez nagyban hozzájárultak azok az új termékek, amelyek gyártását az elmúlt esztendőkben indítottak el.

Ezek között megemlítette a pálinkás butéliák iránt megnövekedett igényt, egyre több szeszfőzde és magántermelő ugyanis a hollóházi üzemmel készíttet palackot termékeinek. A butéliák gyártásából származó összeg ma már a cég árbevételének 10 százalékát teszi ki.