A szálloda weboldala szerint ajánlatkérést nem tudnak fogadni 2010. április 30-ig. Bár annak, aki május 1. után szeretne foglalni, telefonos vagy e-mailes kapcsolatfelvételt ajánlanak.

Felhívtuk a szálloda elérhetőségei között fellelt mobilszámot, és ott megerősítették a szállodabezárás tényét. Székely András szállodaigazgató ugyanakkor nem kívánt nyilatkozni, ahogyan a tulajdonos Siófok Invest Kft. illetékesei sem.

A Turizmus.com úgy tudja, a szállodában már csak a biztonsági szolgálat tartózkodik.

Nem csak a vendégeket küldték haza, de a dolgozókat is. A négycsillagos hotel váratlanul elbocsátott munkatársai a bejelentést követően még azt tervezték, hogy addig nem hagyják el az épületet, amíg meg nem kapják elmaradt járandóságaikat - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap. Később egy dolgozó elmondta: rendőri figyelmeztetésre kellett elhagyniuk a szállodát, hiszen ha maradnak, birtokháborítást követtek volna el.

Többen azt állították: sok pénzzel tartozik nekik a munkaadójuk. Az üzemeltető Siófok Invest részéről senki nem nyilatkozott. Az újság információi szerint a működtető azzal magyarázza a bezárást, hogy a gazdasági válság a négycsillagos szállodákat sújtotta a legkeményebben, vendégeik éppen csak a szállásdíjat fizetik ki, a szolgáltatásokra már nem költenek, a Casa Perla gazdaságilag ellehetetlenült. A városban további hat hasonló színvonalú hotel működik és tart nyitva évek óta télen-nyáron - olvasható a lapban.