A szépségipari, ragasztástechnikai és háztartási cikkeket gyártó német óriásvállalat, a Henkel 35 évvel ezelőtt, 1987-ben lépett be a magyar piacra. A magyar leánycég volt az első a közép-kelet-európai régióban. 

A magyar Henkel jelenleg két gyárat működtet Magyarországon: a körösladányi üzemben mosó- és háztartási tisztítószereket, a környei bázison pedig ragasztóanyagok készülnek ipari és lakossági felhasználásra. A két üzem a magyar piac mellett exportra is termel. 

A Henkel Magyarország közölte, hogy a cégközpont az idén új budapesti székhelyre költözik, ennek keretében egy helyre telepíti a különböző üzletágakat, amelyek eddig külön működtek. 

A Henkel Magyarország egyébként jó évet zárt tavaly, a nettó árbevétele 80,5 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 73,4 milliárdról az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint, azaz 10 százalékos növekedést ért el a vállalat. Az anyavállalat is növelte bevételét: 2021-ben 20,1 milliárd euróra (mostani árfolyamon több mint 8400 milliárd forint) rúgott a forgalom, ez több mint 4 százalékkal haladta meg a 2020-as szintet.