A fővárosi székhelyű A-Híd Építő Zrt. tervezhet és építhet egy 101 szobás szállodát Debrecenben, nettó 4 milliárd 829 millió forintért. - közölte a tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Tetrecen Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. az uniós közbeszerzési közlönyben.

A hotel a debreceni, Darabos utca 3.-7. szám alatti, 837 négyzetméteres telken épül. A 4 csillagos szálloda 101 szobás lesz és a nettó alapterülete 4797 négyzetmétert tesz ki, a 2 pinceszinten, a földszinten és a 7 emeleten, együttesen. A nyertessel július 23-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a helybeli HUNÉP Építőipari Zrt. is.

Az ügy érdekessége, hogy a cég tulajdonosa 2020 februárja óta a Hattyú Projekt Kft., amelynek a cégiratok szerint többségi tulajdonosa (a Swan Project Zrt.-n keresztül) László György. Viszont a háttérben az építőipari milliárdost, a Híd-csoportot összehozó Apáthy Endrét sejtik a piacon a sajtóhírek szerint. A Füredi Kastély Kft. tulajdonosa ugyanis 2019 végéig az Apáthy érdekeltségű Recontra Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. volt, míg ügyvezetőként Apáthy Endréné dolgozott a szállodaépítő cégnél. László György pedig 2014-2018 között a G-Híd ügyvezetője volt. Ráadásul erre utal az is, hogy a debreceni szállodát építő tetrecen Kft.-nek pedig ugyanúgy Budapest, Lövőház utca 7–9. a székhelye, mint az Apáthy-család vezércégének, az A-Group Investment Kft.-nek.

Az ingatlan egyébként 3,6 milliárd forint állami támogatáshoz jutott egy új négycsillagos szálloda, a Smart Life Hotel Debrecen létesítéséhez a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán - ahogy arról az Átlátszó is ír.